Кандидат за БФС поиска Христо Стоичков в Изпълкома и по-малко отбори в Първа лига, нямало смисъл от нов национален стадион


Кандидат за БФС поиска Христо Стоичков в Изпълкома и по-малко отбори в Първа лига, нямало смисъл от нов национален стадион
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3586 0

Кандидатът за президент на БФС Георги Захариев даде интервю пред "БНТ", в което изрази мнение, че Христо Стоичков трябва да влезе в Изпълкома на Централата:

"Човек, който отваря портали"

"Моята идея е специалистите в дадена област да присъстват в Изпълкома независимо кой откъде идва. Трябва да бъде преструктуриран и самият Изпълком, да има опозиция в него, като задължително хората там трябва да започват с Христо Стоичков", обясни Захариев в предаването "Арена спорт" и допълни:

"Не знам дали той би приел подобно предложение, но смятам, че листата на всеки един кандидат трябва да започва с него. Това е човек, който отваря портали към други измерения".

ОЩЕ: Христо Стоичков цитира Иван Вазов на 3-ти март и отсече: Днес е най-българският ден!

От друга страна, футболният агент е категоричен, че бройката на отборите в Първа лига е прекалено голяма:

Георги Захариев

"Броят на отборите в Първа лига трябва да се намали до 10. Не бива да говорим за нещата, които клубовете искат, а за тези, които ще помогнат на българския футбол. В момента се обещават на отборите едни неща, които обаче са неизпълними. Ние сме свикнали някой да дойде да ни помогне, но трябва да запретнем ръкави и сами да си извоюваме това, което искаме. Клубовете не бива да чакат поредния месия от БФС да дойде и да ги оправи", призова Георги Захариев, който е против изграждането на нов национален стадион:

"От големите инфраструктурни проекти се краде най-много"

"Склонен съм да изляза на дебат по темата, защото не трябва да се изгражда нов национален стадион. Ще бъде абсолютно прахосничество да бъдат хвърлени едни 300 млн. лева за 2-3 домакински мача на година. Кой е националният стадион на Италия? На Германия? На Испания? Ние ли сме най-богати в Европа? Освен това зрителите не бива да забравят, че от големите инфраструктурни проекти се краде най-много. Сумата за стадион трябва да се инвестира в съоръжения по малките населени места и различни програми", посъветва кандидатът за президент на Българския футболен съюз.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Георги Градев с обещание към феновете и нова мощна атака към Георги Иванов - Гонзо!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички