Камата към испанския вицепремиер: Къде и за какво да ме съдиш, ма? Няма да се извиня!


Камата към испанския вицепремиер: Къде и за какво да ме съдиш, ма? Няма да се извиня!

2637 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков отказа да се извини на испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария, затова че поиска оставката ѝ след намесата на полицията по време на референдума в Каталуня. Камата нарече испанския политик "франкист", заедно с повечето членове на семейството ѝ.

Вчера МВнР стартира процедура по свалянето му от поста почетен консул в Каталуния и Арагон заради атаките срещу високопоставената дама.

"Испанците си правят каквото си искат, а тая тръгнала да ме съди. Ще защитя и други провинции в Испания, където има насилие. Няма никакъв шанс да се извиня, че има кръв и насилие – никакъв шанс. Не ме притеснява ни най-малко, че заради това България решила да застане зад Испания", каза Камата. И пожела "приятна работа" на МВнР, добавяйки, че излиза да играе голф.

"Къде и за какво да ме съдиш, ма, госпожо? Че хората видяха кръв? Как да й се извиня? Че има кръв и насилие ли? Няма шанс да се извиня!, отсече Стоичков.

"Мачът отдавна е свършил за мен, срокът е изтекъл. Винаги съм се чувствал посланик в Каталуния – и със сертификат, и без. На когото съм могъл, съм помагал. А, че нашата управа им е хрумнало да излязат и да кажат, че България застава зад Испания и показва червен картон на Христо Стоичков, мен това въобще не ме притеснява", добави легендата.

"Винаги съм играл за България и на едната ми ръка е било българското знаме, а дали на другата ще сложа това на Каталуня, зависи само от мен”, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички