Жалко! Счупиха рекорд на български голмайстор, превърнал се в легенда в САЩ


Жалко! Счупиха рекорд на български голмайстор, превърнал се в легенда в САЩ
Снимка: TampaBayRowdies

14726 0

Превърналият се в легенда в САЩ Георги Христов вече не е голмайстор №1 в историята на Тампа Бей Роудис. Рекордът на българина бе подобрен от американеца от уругвайски произход Себастиан Гуензати, пише „24 часа“.

Бившият голмайстор на родната Първа лига с екипа на Ботев Пд и шампион с Левски има общо 60 попадения с екипа на клуба от САЩ. Христов отбеляза 56 от тях в първенството, а 4 са в турнира за Купата на страната.

Георги прекрати официално кариерата си в началото на 2019 година, малко след като навърши 34. В последния сезон от кариерата си Христов успя да подобри 40-годишния рекорд на Дерек Сметхърст, който преди него бе най-добрият голмайстор на Тампа Бей Роудис в историята с 57 попадения.

Новият рекордьор в лицето на Гуензати вече има 62 гола на сметката си. Всичките му попадения са на в мачове за шампионата. Христов и Гуензати бяха съотборници в Тампа за 2 години.

До задминаването на постижението на българина се стигна, след като 31-годишният нападател се разписа на два пъти при разгромната победа с 8:0 над гостуващия Лоудън Юнайтед в среща от II ниво на футбола в САЩ.

А ето кой клуб от МЛС съблазнява Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички