Ядосаха Мъри с въпрос за Атлетико: Непознати няма да ме учат на футбол!


Ядосаха Мъри с въпрос за Атлетико: Непознати няма да ме учат на футбол!

1472 0

Въпросът дали Мъри Стоилов не хвърли бялата кърпа, запазвайки шестима от основните си футболисти в гостуването на Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига, не престава да преследва българския треньор в Казахстан. Журналист зададе въпроса и на пресконференцията след победата на Астана над Кайрат, която е важна крачка към нова титла за тима.

"Не трябва да обяснявам, но ще го направя. Дори да бяхме тръгнали с пълен състав за Мадрид, каква щеше да бъде разликата? И с основния състав можехме да паднем с 0:5, това е Атлетико. изиграхме няколко добри мача в Европа и всички изведнъж си помислиха, че сме на нивото на Реал Мадрид", коментира българският специалист.

"Не взех шестимата титуляри, не защото ще бъдат уморени. На първо място, това ще предизвика емоции у тях. На второ място са четирите часа разлика. Помислихме и решихме, че е важен мачът с Кайрат. Ако бяхме загубили, все едно, че първенството завършва. Нашият клуб има стратегия, план за развитие. Аз не искам непознати хора да ме учат на футбол. Аз и моят отбор достатъчно работихме за имиджа на казахстанския футбол, така че не ми разказвайте приказки!", сопна се Мъри.

"Срещу Атлетико можехме и с 15 футболисти да играеш, но пак ще загубиш. Сега, когато победихме Кайрат, може да се каже, че това е бил добър ход. Ако не бяхме, всички щяха да кажат, че е лош", допълва той.

"Най-важното нещо, което искам да кажа: Когато пътувахме за мача с Бенфика, полетът беше десетчасов. Играчите след това бяха емоционално празни. Физически моите футболисти могат да играят на всеки три дни, но емоциите - на такова ниво те са важни. Като цяло, нашето решение беше оправдано".

"И още. Играчите, които играха в Мадрид, също получават заплата по договор. В отбора имам не 11 играчи, а повече", завърши Стоилов.

Според медиите в Казахстан, това решение е било взето не от треньора, а от шефа на Астана Саян Хамитжанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички