Ивайло Петев накарал боса на Университатя да го уволни с пренебрежение към младите играчи


Ивайло Петев накарал боса на Университатя да го уволни с пренебрежение към младите играчи
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

620 0

Собственикът на Университатя Крайова - Михай Ротару, изтъкна 3 причини за уволнението на Ивайло Петев като треньор на тима. Румънският отбор отпадна от турнира за Купата на страната и се намира на трето място в класирането за първенството. Университатя изостава с 13 точки от лидера ФКСБ.

Резултатите са една от причините за раздялата

Ротару потвърди, че резултатите са една от основните причини за предсрочната раздяла с българския наставник. Другата причина, която той изтъкна, е, че Петев не е обръщал внимание на играчите от академията на клуба.

Недоверието в младите играчи му "изяло главата"

Бизнесменът рядко купува скъпи играчи и се надява всеки сезон в първия отбор да влизат поне двама от академията, но българинът никога не е поглеждал към "люпилнята" на таланти.

Пренебрежението към младите играчи - другата

"На първо място искаме сериозност. След това искаме «трудолюбие». Някой, който се жертва 24/7 за футбола. И ние имаме друга концепция. Даваме 1,3 милиона евро на академията и те трябва да произвеждат нещо, двама играчи годишно, което треньорът да използва.

Той трябва да отиде на тренировка на втория отбор в Центъра за деца и юноши. Петев никога не е правил това", отсече босът на клуба пред "DigiSport". Според слуховете Петев е бил уволнен заради бонуси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички