И в Италия се отказаха от Бербатов


И в Италия се отказаха от Бербатов

1751 0

Българската футболна звезда Димитър Бербатов е напът да остане без отбор, след като опциите да заиграе в италианската Серия А са почти провалени. Според медии на Ботуша Интер и Сампдория, които се облизваха за нападателя, са се отказали от него заради високата му заплата.

Парите, които 34-годишният българин прибираше в Монако, са твърде високи за италианските стандарти. Във Франция Бербатов е прибирал, според местните медии, около 290 хиляди евро месечно или 3,5 млн. на година.

Заради тази заплата Бербатов не продължи договора си с Монако, а отново по финансови причини и гръцкият Олимпиакос се отказа от привличането му.

В Италия имат и друга причина да не искат българина. Медиите припомниха прецакването на Ювентус и Фиорентина през 2012 г. - единият клуб чакаше звездата, обявено бе, че той ще подпише с другия, а накрая Бербо си остана в Англия. Впоследствие двата италиански клуба развалиха отношенията си.

Така пред бившата звезда на Манчестър Юнайтед остават опции като малки английски клубове, Бурсаспор и Аякс, макар да не се говори нищо конкретно и оттам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички