И на втора инстанция: Сашо Тонев е расист


И на втора инстанция: Сашо Тонев е расист

2048 0

Шотландската футболна асоциация (ШФА) отхвърли жалбата на крилото на Селтик Александър Тонев срещу наложената санкция за расизъм.

Както е известно българският национал беше обвинен и признат за виновен в употреба на расистки обиди към играча Шейн Лоугън от Абърдийн по време на мач на "детелините" от Висшата лига на Шотландия.

След първото наказание от шотландския гранд обжалваха пред Апелативния трибунал, който само преди две седмици отложи разглеждането на делото.

Днес обаче на редовно заседание беше обявено, че наказанието на Тонев остава в сила и той ще пропусне следващите 6 мача на своя тим.

От клуба на играча коментираха, че са разочаровани от решението и за пореден път подкрепиха българския състезател.

"Александър Тонев продължава да има пълната ни подкрепа. Неговата позиция от самото начало е, че не е казвал думите, в които е обвинен, нито пък е расист. Добрите ни отношения с клуба Абърдийн и състезателя Шей Лоугън остават", написаха на клубната страница от Селтик.

"Детелините" вече обещаха да стигнат до Съда в Лозана, където ще защитават правата на Александър Тонев, като от клуба вече са наели добър адвокат на българина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички