"Христо Стоичков - Историята" бе представена официално, куп футболни величия уважиха събитието


"Христо Стоичков - Историята" бе представена официално, куп футболни величия уважиха събитието

1272 0

Автобиографията на Христо Стоичков - “Христо Стоичков - Историята” бе официално представена днес. На събитието специален гост бе бившият испански съдия Урисар Аспитарте, когото Ицо настъпи по време на мач с Реал Мадрид през 1990 година. Арбитърът разказа, че след инцидента са станали добри приятели със Стоичков и днес му подари за спомен жълт и червен картон.

"В най-трудните ми години ме освободиха да не играя футбол. Вървях от ст. „Марица“ до нас и съм плакал, но силата е сила, преодолях и продължих напред. На 20 години пак искаха да ме изхвърлят от футбола и пак не успяха. През 1990 година стана инцидентът с този човек (посочва Урисар Аспитарте – бел.ред.), пак бях наказан, но си направих изводите. Уважавай, този който е срещу теб, ако искаш да бъдеш уважаван. Затова искам да благодаря на всички“, сподели Христо Стоичков.

Аз не деля хората. Първи, който ми подаде ръка в националния отбор, беше Наско Сираков. И сме делили една стая. Не съм спестил нищо в тази книга. Не мога да бъда с маска, аз няма да се променя на 53 години. Най-трудно ми беше да напиша за голямото предателство. Никога не съм си купувал приятелството и никога няма да го направя“, коментира още Христо Стоичков по време на пресконференцията.

На представянето присъстваха купища легенди на родния футбол, не само от ЦСКА, но и от Левски. На събитието бяха Наско Сираков, Гриша Ганчев, Тодор Батков, Георги Иванов - Гонзо, Христо Бонев, Петър Зехтински, Пламен Марков, Димитър Пенев, Петър Хубчев, Даниел Боримиров и много други. Тук бяха и трима президенти на България - Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов. На събитието бяха и още много олимпийски и световни шампиони в различни спортове.

Христо Стоичков разказва именно в своята книга как се е стигнало до разрива в отношенията му с Любо Пенев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички