Стоичков: ЦСКА е причината да заиграя в Барселона


Стоичков: ЦСКА е причината да заиграя в Барселона
Снимка: БГНЕС

4914 0

Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков призна, че ЦСКА е причината да заиграе в Барселона. "Камата" сподели в предаването "120 минути", че е имало дори по-добра оферта от страна на гръцкия Панатинайкос, но именно "червените" са избрали "Камп Ноу" като продължение на кариерата му.

"ЦСКА избра името на Барселона. Наистина Панатинайкос извади много повече пари за мен. ЦСКА е марка, ЦСКА продава! Най-доброто, което ЦСКА направи за мен е да ме предпази", сподели Христо Стоичков.

"Генерал Добри Джуров ме предпази, Димитър Пенев ме предпази, Петър Жеков ме предпази, Господин Чолаков, адмирал Добрев, Георги Христов, ще пропусна някого, всичко те ме предпазиха. Казаха ми: "Остани още една година в ЦСКА". Така стана, след което отидох в Барселона", добави още той.

"През 1994 година бях щастлив човек. Беше година изпълнена с много емоции и радост. За първи път в историята българин стъпи на най-високо стъпало. "Златната топка" не е на Христо Стоичков. Тя е част от моето семейство, от моите приятели, от моите съотборници. Съпругата ми Марияна е капитанът на отбора", каза още Стоичков.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички