Готвят трансфер на Сашо Тонев в шампион на Франция


Готвят трансфер на Сашо Тонев в шампион на Франция

2719 0

Българският национал Александър Тонев има вариант да смени Острова с Франция, след като днес стана ясно, че има сериозен интерес към крилото от Франция.

Бившият ас на ЦСКА и Лех (Познан) играе в момента под наем в Селтик и е собственост на Астън Вила, който в момента се бори и с финансови проблеми, и за оцеляване във Висшата лига.

Тонев рядко играе с екипа на "детелините", като дори беше пратен във втория отбор да трупа игрова практика. Крилото не взе участие дори във вчерашния двубой на Селтик срещу Интер от Лига Европа, завършил 3:3.

Смята се, че отборът, който се интересъва от българина, е Монпелие, който беше шампион на Франция през 2012 година. Френцският тим искаше да вземе Тонев още още преди година и половина, но тогава Астън Вила брои 3 милиона паунда за бързака.

Засега обаче няма стартирали преговори, а Тонев е възможно да остане и на "Селтик Парк".

"Разговарях с Джон Колинс от треньорския екип на Селтик и той ми потвърди мнението, че Алекс е играч с огромен потенциал. Той е най-бързият футболист в Селтик, има чудесен удар с двата крака, трудно е да го спреш при дрибъл. Просто е въпрос на време да заиграе повече мачове и да повиши увереността в собствените си сили", обяви агентът на българина.

Освен това, ако Астън Вила изпадне в Чемпиъншип, е възможно "виланите" да задържат крилото, тъй като бюджетът на тима ще бъде свит и по-добрите играчи на тима ще бъдат разпродадени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички