"Гадзета дело спорт": Чочев вече струва €6 000 000


"Гадзета дело спорт": Чочев вече струва €6 000 000

1812 0

Цената на Ивайло Чочев, вкарал головете за успеха на Палермо с 2:1 над Дженоа, вече е 6 000 000 евро. Това написа библията "Гадзета дело спорт", като според вестника цената му може да се покачи неимоверно, след като отново се включи в листата на голмайсторите по впечатляващ начин.

Едно от най-авторитетните издания в Европа прогнозира, че Чочев ще бъде още по-голям хит през следващия сезон. Изданието отбелязва, че българинът вече не е просто любимецът на президента Маурицио Дзампарини, в който той е вложил 2 милиона евро. Играта на Ивайло се определя без ирония като "българска класа".

Съвсем логично, всички италиански медии избраха Чочев за играч на мача с Дженоа. "Гадзета дело спорт" дава седмица по десетобалната система на юношата на Чавдар (Етрополе). Другите два спортни всекидневника "Тутоспорт" и "Кориере дело спорт" също дават най-висока оценка на българина, а още в неделя зрителите на телевизията, която държи правата на Серия А - "Скай Италия", определиха родния талант за номер едно в срещата срещу "грифоните".

В същото време президентът на Палермо Дзампарини се надява Чочев да получава повече възможност за изява. От началотои на сезона халфът е участвал в 12 мача на сицилианците. В 7 от тях е започвал като титуляр.

"Чочев играе твърде малко, В последните мачове той доказа, че заслужава по-голямо доверие. Талантът му е голям", коментира босът пред "Джорнале ди Сицилия". В материала на изданието се посочва, че Дзампарини вижда в Чочев чудесна възможност да спечели още милиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички