Божинов страда от злобата и завистта на конкурентите, убеден е мениджърът му


Божинов страда от злобата и завистта на конкурентите, убеден е мениджърът му

1879 0

"Валери е професионалист за пример. Готов е да умре на терена за отбора, в който играе". Думите са на мениджъра Джанлука Марини, който е шеф на футболния сектор в американската агенция "DG Sport Consultancy" от Лос Анджелис. Благодарение на него и на колегата му Джанлука Тизи бившият български национал беше трансфериран от Левски в италианския Тернана. За отбора от Серия "В" Валери Божинов отбеляза втория си гол точно в дербито с Перуджа, което се състоя вчера. Двубоят завърши 2:2, а българинът отбеляза изравнителното попадение за 1:1.

"Още с пристигането си в Тернана Валери ми обеща, че ще вкара поне един гол в дербито с Перуджа, разказа Марини от Лос Анджелис пред италинаските медии. - Видя се, че държи на думата си и спазва обещанията".

Мениджърът разкри, че веднага след мача си е разменял шеги с българина в WhatsApp, но не са се чули по телефона. "Беше в автобуса с останалите футболисти и се радваше много на гола си, затова предпочетох да не го безпокоя в този момент и да го оставя на изживее еуфорията си, обясни Марини. - Беше наистина много щастлив! Напълно заслужава това. А аз съм доволен, че всички сега го виждаме като герой. Но не съм забравил всичките приказки, които изговориха феновете на Тернана при идването му. Добре си спомням скептицизма и недоверието, както и обвиненията, които бяха отправени към него. Смятаха, че е свършен за футбола. Само аз си знам какво преживях, когато чувах тези глупости по адрес на мой футболист! А истината е само една: Валери е истински мъж! Имаше прекрасна кариера, играеше страхотен футбол, но след това дойде лошият късмет при избора на отбор. И изведнъж всички започнаха да говорят за него, че е свършен за футбола. Че вече е "екс" и единствената му цел е да подписва договори, за да прибира пари от тях, без да играе и да дава нещо от себе си. А, всъщност, това си беше най-обикновена злоба и завист на мениджъри и играчи, които са негови конкуренти на терена. Тези хора използваха Божинов, за да си спасят кожите в техните лични провали. Всички приказват за тежкия характер на Божинов, а той е прекрасен човек. Дори когато ми идва на гости у дома, говори на съпругата ми на "Вие". Това мислите ли, че не говори нищо за възпитанието му?! И прекарва цялото време преди да седнем да вечеряме в игри с двамата ми сина. Мислите ли, че това е лош човек?".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички