Бербатов: Рашфорд може да стане капитан на Манчестър Юнайтед


Бербатов: Рашфорд може да стане капитан на Манчестър Юнайтед
Снимка: принтскрийн

2663 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов коментира очакванията си към нападателя на тима Маркъс Рашфорд. Българинът смята, че младият футболист може да остане на "Олд Трафорд" през цялата си кариера и дори в един момент да сложи капитанската лента в тима. Бербатов даде и своите напътствия към 22-годишния Рашфорд, за да стане още по-добър на своя пост.

"Той все още е толкова млад и без съмнение ще бъде в радара на няколко други клуба, но аз го виждам като типично роден и отгледан играч на Манчестър Юнайтед. Някой, който може да носи факела за играчите в академията, които влизат в първия тим. Да покаже, че това може да се случи. Той е основният пример и все още може да стигне по-далеч", коментира бившият нападател за BetFair.

"Виждам го да остане в Юнайтед много дълго време и, честно казано, не бих се изненадал, ако бъде играч, прекарал цялата си кариера в един клуб. Страхотно е да го видя да се представя страхотно, да бележи и се надявам, че това ще продължи дълго. Той е само на 22, но имам чувството, че играе от 100 години, все още е толкова млад и има толкова време пред себе си да израсне и да вкара още повече голове", допълни Бербатов.

Рашфорд е на 22 години, но вече има 188 мача за английския гранд, за който дебютира на 18-годишна възраст. Нападателят е вкарал и 55 гола. Българинът обаче му даде някои наставления как да подобри играта си.

"Надявам се той да продължава да работи върху тази последна, решаваща стъпка преди да стреля, това е което прави един нападател - страхотен. Това последно решение, когато сте обърнати към вратаря - трябва да знаете къде да поставите топката, колко сила или финес се изисква и това е малък аспект от играта, който е толкова важен", каза бившата звезда на "червените дяволи". А какво ще се случи с мениджъра Оле Гунар Солскяер, ако Юнайтед не завърши в топ 6 вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички