Божинов предрече голямо бъдеще на българите в Италия


Божинов предрече голямо бъдеще на българите в Италия
Снимка: uefa.com

1802 0

Бившата звезда на България Валери Божинов, който избухна с 2 гола за своя Тернана в Серия Б срещу Кротоне и е на път да си върне поне мястото в националния отбор, говори пред bTV по редица теми, сред които А-отбора на България, престоя си във Втора лига на Италия и очакванията си за бъдещето на трима от българите, които играят на Ботуша освен него, както и на харесания от Ювентус Божидар Краев.

Ето какво каза нападателят на Тернана:

ЗА ТЕРНАНА И СЕРИЯ Б:

Двата гола срещу Кротоне вече съм ги забравил. Гледам следващата крачка - предстоящият мач в събота и това всеки мач да се боря за мястото си с добри игри и голове. Знам, че няма да е лесно.

Втора лига на Италия няма нищо общо със Серия А. Когато дойде тук футболист с моя статут, всички се настройват различно, футболът е по-затворен, груб, не е техничен, затворен е. А в Серия си един от всичките. Правя всичко възможно да изляза от тук и да се върна където ми е мястото.

ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР

Това, което показах пред Роко Перота, няма как да излъже Ивайло Петев. Той е разговарял с шефа и треньора ми, но са му казали, че дори и да ме викнат в националния, от клуба няма да ме пуснат, защото в деня след контролата имам мач с Бреша. Не искам да се натискам за повиквателна.

Ние нямаме кой знае колко добри футболисти, които да играят в големи клубове. Един Кубан на Ивелин Попов е средняк, само Георги Миланов играе в горе-долу добър отбор. А една Хърватия например - всичките й футболисти играят в големи отбори.

АНДРЕЙ ГЪЛЪБИНОВ

Ако продължава както сега, догодина ще играе в Серия А. В Серия "Б" не му е мястото. Казах му, че трябва да играе в елита. С него сме приятели, българите трябва да се подкрепяме, нищо, че ми се явява конкурент.

В България има невероятни таланти, само трябва да им се подаде ръка. Спортният директор на Тернана е бил у нас и е изумен, казва, че никъде няма толкова много таланти на едно място.

ИВАЙЛО ЧОЧЕВ

В Палермо търсят опитни играчи, на поста му играе ветеран като Мареска. Той трябва да тренира, да дава максимума и скоро ще е титуляр.

АНТОНИО ВУТОВ

С него трябва да се работи по-физически, да научи езика и до 1-2 години ще е важна част от Удинезе. Там работят с млади футболисти, ще го доизградят.

БОЖИДАР КРАЕВ

Казах му, че ще стане футболист от него, защото е перде. Той се наслаждава на футбола, ще стане голям футболист, има голям талант. Тези 6 месеца, които предстоят, ще са важни за него. "Левски" трябва да го лансира, ако иска да изкара добри пари от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички