Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков


Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков

1705 0

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария възнамерява да съди бившия нападател на Барселона Христо Стоичков, по повод отправените обвинения към нея във франкизъм. Това съобщи испанската агенция "EFE", цитирана от спортния ежедневник "Marca".

Камата обвини 46-годишната дама, че дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са последователи на Франко. Стоичков изрази несъгласието си с нейната дейност и я призова да подаде оставка заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния в неделя. Бившият национал на България определи като "пълен срам" действията на цялото правителство на Испания. Той направи това изявление пред мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, като се появи във видеото с каталунския флаг на ръката си.

"Нейният дядо - франкист, баща й също, тя самата, вероятно и синът й. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", каза Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички