Стенли, ела си у дома - сбогувай се с футбола при твоите условия


Стенли, ела си у дома - сбогувай се с футбола при твоите условия
Снимка: БГНЕС

3893 0

Астън Вила няма да предложи договор на Стилиян Петров. Това обявиха дружно Роберто Ди Матео и собственикът на клуба Тао Сиа, или както му е там името. Големият Стан премина през какво ли не, справи се с една от най-коварните болести на нашето време, даде всичко от себе си, за да влезе в оптимална форма... но това се оказа недостатъчно за машината за пари, която представлява всеки клуб от първите две дивизии на английския футбол.

Може би с право, може би не. Астън Вила е фаворит, заедно с Нюкасъл, за завръщане в елита. Ще има мачове, в които "виланите" ще громят своите съперници. Ще има минути за Стилиян Петров, пък дори да не е на нивото, на което знаем, че беше, преди да го застигне ужасната болест. Франческо Тоти също не е в най-добрата си форма, но получи минимално време с фланелката на Рома, че дори помогна на тима да се класира в Шампионска лига, нали така? Уви, някой реши, че това няма да стане. И Стенли не получи шанса да се сбогува с любимата игра по неговите условия. Поне не на Острова.

Тогава защо не България? Да, българското първенство е далеч от класата на шампионатите, в които Стенли игра до скоро. Но далеч не е немислим вариант, особено след промените, които бяха въведени. Първа професионална лига е проект, който може да вдигне родния футбол от дъното, което удари, а в същото време Стилиян Петров може да е лицето на възраждащия се футбол.

Отборът няма значение - може да е новият ЦСКА, който още хиляди ще припознаят, ако с фланелката с №19 се появи Стилиян Петров. Може да е Левски, след като цяла "синя" България  изпитва дълбоко уважнеие към рекордьора по мачове с национлната фланелка. Може дори Берое, Лудогорец, родния Монтана, Локо или Ботев Пловдив... Стенли може да си избере който и да е отбор, който веднага ще го вземе с отворени обятия.

В България Големия Стан може да сложи край на кариерата си по свой собствен начин. По собствените си правила. Не заради контузия. Не заради някоя коварна болест. А заради собственото си желание. Една година, в която ще може да играе редовно, да бъде значим за всеки един от отборите в "А" група. Една година, в която ще бъде обичан и аплодиран навсякъде. Една година, в която може да се впусне в един последен романтичен танц с играта, на която отдаде живота си. Буквално.

Стенли, все още не е време за следващата глава от живота ти. Футболът има нужда от теб, поне за още една година. А ти... ти си длъжен да сложиш край на кариерата си при собствените си условия... защо това да не е у дома?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички