Откривателят на Меси и Камата призова Барселона да даде пост на Стоичков!

Нещо изключително интересно се случи в Испания днес. Доста важен човек за футбола в Испания, и най-вече в Каталуня, се застъпи за легендата на Барселона Христо Стоичков, приканвайки клубното ръководство да даде някакъв пост на големия българин. Става дума за легендарния футболен агент Хосе Мария Мингея, сочен за откривателя на Лионел Меси и за човека, спомогнал за трансфера на Камата на "Камп ноу".

Мингея използва рубриката си за ежедневника "Mundo Deportivo", за да прикани ръководството на каталунците да се сети за Стоичков и да му предложи поне консулска длъжност, ако не ролята на посланик на клуба в Северна Америка.

Стоичков написа писмо на Коутиньо: Имаш много футбол в бутоните, не си тръгвай!

Легендата на Барселона Христо Стоичков се зае да помага на любимия си клуб. Голямата футболна звезда на България иска да убеди халфа на каталунци...

"Изненадан съм, че в този раздел "посланик", в който си спомням, че бяха назначени Роналдиньо, Едмилсон, Белети и Абидал, моят приятел Стоичков никога не е канен. Може би някой ще си помисли: "Човече, Христо - посланик...". Е, хайде, нека да е консул! Но е очевидно, че куле като българина, който е в Америка от много години в супер популярен канал като "Унивижън", като зведен коментатор за многобройните испаноезични фенове, със сигурност ще помогне доста на нашия клуб. Най-вече по отношение на продажбите на името и маркетинговия доход. Внимание, Христо е много голям привърженик на Барса и ние сме много добри приятели, няма какво да крием. Но, консул... Мисля, че това е нещо, за което трябва да се помисли. Може би настоящите ръководители на маркетинг отдела трябва да обмислят тази възможност", пише испанецът в рубриката си.

Неотдавна един от титулярите на Барселона призна, че българинът е бил неговият идол, когато е бил малък. Подробности вижте в този материал

Още по темата

Please select answer!