Настъпеният от Камата рефер: Христо, ще се радвам да те видя


Настъпеният от Камата рефер: Христо, ще се радвам да те видя
Снимка: as.com

3179 0

Испанският съдия Урисар Аспитарте, който през 1990 г. бе настъпен от Христо Стоичков в дербито между Барселона и Реал Мадрид, пази добри чувства към българската легенда. В това се убедиха всички фенове на играта, след като от вестник "Ас" устроиха специална изненада на Камата.

Бившият вече съдия е колумнист на изданието, което го свърза със Стоичков по телефона в навечерието на поредното Ел Класико. Без и двамата да знаят.

"Здравей, обажда ти се не баск, не каталунец, а българин", започна Стоичков по телефона. "Хайде бе! Стоичков, ти ли си?", пита радостен Аспитарте.

Тогава се намесват журналистите и питат баска дали не го наболява кракът след атаката на Камата. "Да, от време на време ме наболява. Не е нищо сериозно", отвръща с шеговит тон испанецът.

Въпреки че Стоичков бе изваден за 6 месеца от футбола, а реферът преживя не особено престижна ситуация, двамата не хранят лоши чувства един към друг, а взаимно уважение. Дори нещо повече!

"Христо, ако случайно идваш в Билбао, непременно ми се обади! Ще се радвам да се видя с теб и със старите ти приятели от Барселона", казва изненадващо на раздяла бившият рефер.

Камата в изповед, след като вече е затворил телефона: "Тогава направих каквото ми идваше отвътре, в мачовете се раздаваш и гориш докрай. Всички знаете каква беше ситуацията тогава. Но каквото и да си говорим, Урисар беше един от най-великите рефери на Испания".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички