Каляри не е дал право на Щурм да откупи Десподов

В договора за преотстъпване на българския национал Кирил Десподов в Щурм (Грац) липсва клауза за откупуването му. Това съобщава австрийският "Кронен цайтунг“.

В края на летния трансферен прозорец футболист номер 1 на България за 2018 г. бе пратен под наем от италианския елитен Каляри в Щурм. 22-годишният Десподов бе привлечен в австрийския тим по настояване на треньора Нестор Ел Маестро. Двамата работиха заедно в ЦСКА през първата половина на миналия сезон.

Ел Маестро: Десподов е добра идея, при мен стана играч №1 на България

Бъдещето на звездата на родния футбол Кирил Десподов все още е неясно. Трансферният прозорец затваря утре, а шансът кариерата на офанзивния играч...

"Кронен цайтунг“ отбелязва, че клауза за откупуването няма, тъй като от Каляри все пак искат да видят как ще се представи българинът в Австрия и тогава да вземат решение за бъдещето му. През зимният трансферен прозорец италианският тим плати близо 4 млн. евро на ЦСКА за крилото. Той почти не игра след преминаването си в Сардиния, но клубът ще търси начин да защити инвестицията си, пише австрийското издание. А колко и какви клубове са искали национала ни през лятото вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!