Бъдещето на Мъри в Астана е несигурно


Бъдещето на Мъри в Астана е несигурно
Снимка: Getty Images/Guliver

1103 0

Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана завоюва шампионската титла на Казахстан за четвърти пореден път. В заключителния кръг от местното първенство отборът на българския треньор победи Акжайк с 2:0 и финишира с една точка повече от втория Кайрат.

След мача Стоилов сподели, че все още не е получил предложение за нов контракт и може да напусне клуба. Мъри също така се жалва, че той и футболистите не са си получили премиите още за миналия сезон, а това е несериозно с оглед на успехите, които Астана постига.

"Много съм радостен, че успяхме да спечелим първенството. В продължение на година работихме сериозно и се радва, че това донесе своите плодове. Не на всеки клуб му се удава да спечели шампионата в четири поредни сезона. Първо ще си починем, после ще започнем подготовка за мача с Виляреал (23 ноември). Разбира се, ще бъде трудно без игрова практика, но ще се опитаме да покажем максимума от себе си и да спечелим оставащите два мача.

Дали са предвидени премии за победата в първенството? Добре е, че ми зададохте този въпрос. В продължение на година не сме получили нито една премия, дори има задължения още от миналия сезон. Несериозно е, когато отборът изпълнява целите си и толкова дълго не получава премии. Възможно е нашите спонсори да не знаят това. Футболистите са юнаци и никой не казва и дума за това. Мисля, че този проблем трябва да се реши колкото може по-скоро. Затова ние сега не можем да говорим за премии за поредната титла. За три години Астана донесе на Казахстан много пари, но проблемът си остава. Вече съм казвал, че не ми е правено предложение за нов контракт. В Европа има много добри треньорите, Астана може да си намери нов, който да поведе отбора към нови постижения. Това е въпрос на клуба. Към мен има много предложения", коментира Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички