Бербатов защити нападател на Юнайтед: Негативизмът не води до нищо добро


Бербатов защити нападател на Юнайтед: Негативизмът не води до нищо добро
Снимка: БГНЕС

1767 0

Легендарният български нападател Димитър Бербатов защити Ромелу Лукаку, който е подложен на много критики заарди играта си в Манчестър Юнайтед. Според Бербатов Лукаку допринася на "червените дяволи" с много повече от попаденията си. 

Белгийският национал се присъедини към Юнайтед през 2017 г., а активът му до момента е 22 попадения. Той се разписа при победата срещу Фулъм с 4:1, като това бе първият му гол за тима във Висшата лига от март насам у дома. Заради слабата си форма Лукаку дори е спряган за напускане на тима, но според българина тези негативно коментари не помагат по никакъв начин на белгиеца. 

"Защо хората постоянно фокусират върху липсата на голове? Нападателите са повече от головете, които бележат. Как ще помогнат критиките? Не мислите ли, че и самият Лукаку е наясно, че бележи рядко? Сигурен съм, че попадението срещу Фулъм му е донесло облекчение. Негативизмът не води до нищо добро", заяви Бербатов пред Sky Sports.

"Хората сигурно си мислят, че той не иска да вкарва, но това не е така. Най-вероятно той се прибира у дома и си казва "Пак не успях да отбележа", това не е добре за него. Аз лично харесвам Лукаку и работата му с топката, както и умението му да използва мощната си физика. Ако първото му докосване не е толкова добро, подавайте му така, че да може да обработи топката. Той се нуждае от увереност, за да вкарва голове", каза още Бербатов. 

Наскоро Димитър Бербатов попадна в престижна класация за Висшата лига - вижте каква

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички