Астана на крачка от велик обрат, ще се утешава с Лига Европа


Астана на крачка от велик обрат, ще се утешава с Лига Европа

1608 0

Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана победи с 4:3 Селтик в реванша, но това бе недостатъчно за влизане в групите на Шампионска лига. Първият двубой завърши 5:0 за Селтик, което в голяма степен предреши развоя.  До 70' момчетата на Мъри водеха с 4:1 и показаха изключително агресивен и силен футбол, но попадение в 81' за шотландците сложи край на мечтата ми. Така, Астана ще очаква жребия за Лига Европа, където ще научи съперниците си за груповата фаза.

Резултатът бе открит в 26', след като Айер си вкара автогол при неразчето разчистване от наказателното поле. Това постави началото на истинската голеада в двубоя. След по-малко от 10 минути Селтик върна попадението, което успокои играта им. Форест подаде на Скот Синклеър в наказателното поле и озовавайки се абсолютно сам, той прати топката в горния десен ъгъл.

След това попадение обаче започна рециталът на отбора на Мъри. В началото на втората част в рамките на две минути Астана нанесе двоен удар. Първо Мужиков получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми вкара топката в мрежата. А в 49' и Твумаси засече центриране и да забие брилянтен удар с глава в левия ъгъл на вратата.

Попаденията дадоха устрем на играта на домакините, които непрестанно пресираха противника си в търсене на чудото. В 70' отново Твумаси се разписа. Той демонстрира страхотна техника в наказателното поле, като преди това размина и защитата на Селтик. 9 минути преди края на двубоя Селтик разби надеждите на казахстанския тим. Стюарт Армстронг подаде топката на Нтешам и той довкара отклонен удар от границата на пеналтерията. В добавеното време тимът на Брендъб Роджърс вкара и трето попадение Грифитс пое топката на границата на наказателното поле и прати топката във вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички