Историята на големия герой за Цървена звезда, заради когото феновете поискаха да има "Павковден"


Историята на големия герой за Цървена звезда, заради когото феновете поискаха да има "Павковден"
Снимка: Getty Images/Gulliver

5013 0

Отборът на Цървена звезда сътвори истински подвиг в четвъртия кръг на Шампионска лига, побеждавайки Ливърпул на препълнения "Мала Маракана". След тежките загуби от мърсисайдци в Англия с 4:0 и от ПСЖ с 6:1 във Франция, тази победа бе повече от неочаквана, но и силно жадувана.  Сръбският тим успя да отбележи два гола през първото полувреме, като и двата бяха дело на Милан Павков. Кой обаче е големият герой за "червено-белите", за когото цяла Европа говори след снощния сблъсък?

Той е роден на 9 февруари 1994 година в Бегеч, което е на 20 километра от Нови Сад. Именно във ФК Нови Сад започва да тренира, след това играе в Младост и ЧСК Пивара, а след това преминава във Войводина, където е от 2013 до 2015 година и има 23 отбелязани гола. Въпреки това треньорите от Войводина не му вярват много и така получава ценни съвети, че трябва да отиде в Раднички Ниш. Централният нападател пристига в Звезда именно от Раднички  за сумата от 300 хиляди евро в началото на 2017 година, като два пъти след това се връща в бившия си отбор, за да играе под наем. Още при привличането му генералният директор на отбора Звездан Терзич показва увереност, че е дошъл невероятен нападател със страхотни физически данни и голям отскок и много добро позициониране за игра с глава. Нещо, което демонстрира и в двубоя срещу Ливърпул. 

Неведнъж обаче това е било поставяно под съмнение, като се споделя мнението, че той няма нужните качества, за да играе в този отбор. От клуба обаче продължават да застават на негова страна и това най-силно си личи от думите на Терзич: "Знам и следя Павков още от трета лига, когато му обърнах внимание, защото прекалено дълго търсихме такъв тип играч. Тогава обаче още не смеех да го доведа, тъй като трябваше още малко да ме убеди. Гледах в двубои, в които битката бе като между Давид и Голиат, сблъсъци на власт. Той беше толкова добре пазен, но въпреки всичко успяваше с глава да вкара всеки път. Така, на 24 години този нападател е в Звезда". Вкарвайки 23 гола за Раднички, с което и убеждава босовете на тима да му дадат този шанс. 

КЛОП: СРЕЩУ ЗВЕЗДА НИ ЛИПСВАШЕ НАШАТА МАГИЯ

Именно изявите му в Раднички му отварят вратата към сръбския гранд. Треньорът Владимир Милойевич има ключова роля в задържането му в тима, тъй като има няколко отбора, които се интересуват от него, но той решава, че трябва да остане в Белград. Няма съмнение, че именно това, до този момент, е повратният момент в кариерата му, тъй като има основни заслуги за "чудото Шампионска лига" през този сезон. 

След като вкара втория гол във вратата на Алисон обаче, Павков не празнува първоначално. Мнозина сигурно се чудят каква е причината."Дори не съм си и помислял, че ще празнувам това преди двубоя. Не реагирах в първите секунди, тъй като просто не вярвах, че съм отбелязал", сподели нападателят след двубоя.

Неговата история е почти като във филм, пишат в Сърбия. От абсолютен "анонимник" той може да се превърне в един от най-големите герои за Цървена звезда. Неговият път много наподобява на този на Никола Жигич, който бе сред най-големите звезди на сръбския футбол до преди 10-ина години. През 2005 година той отбеляза два гола във вратата на Рома и от тогава започна неговия звезден път. Именно затова и сравненията с Павков сега изглеждат толкова логични ...

"Чудо за един сезон": Трагичното представяне на Салах срещу "големите"

Макар че мнозина се съмняваха в качествата на Павков, той "избухна" в най-правилния момент и показа, че отборът е намерил своята голова машина , а привържениците - своя голям любимец. Те бяха хвърлени в толкова голям екстаз, че дори и час след края на мача "Делие" бе почти пълен, пеейки "Pavkov's on fire", така популярната футболна песен. 

В социалните мрежи пък започнаха шеги с това, че 6 ноември от сега насетне трябва да е "Павковден". "Това е Милан Павков. Той е електротехник, който помага на баща си да продава плодове и зеленчуци. Когато има ден обаче, вкарва два гола на "Ливърпул", пише  привърженик на "звездашите".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички