"Чудо за един сезон": Трагичното представяне на Салах срещу "големите"


"Чудо за един сезон": Трагичното представяне на Салах срещу "големите"
Снимка: Guliver/GettyImages

2879 0

"Чудо за един сезон". Това определение сме го чували за много играчи през последните години, като сред тях беше и Хари Кейн, който за пореден сезон е голова машина, но преди няколко години беше определен като кандидат за това звание. Сега наход е Мохамед Салах след поредния слаб мач на египтянина с фланелката на Ливърпул, след който отново популярната фраза набира сериозна скорост сред феновете на съперниците на Ливърпул. 

Всеобщото мнение е, че крилото не е същият от финала в Шампионска лига насам, когато получи контузия в рамото след сблъсък със Серхио Рамос. Въпреки това Салах има 7 гола и 4 асистенции в 15 мача във всички турнири през този сезон. Но срещу големите отбори в Англия и Шампионска лига той е неузнаваем.

В мачовете срещу Манчестър Сити, Челси (2 двубоя), Тотнъм, Арсенал, ПСЖ и Наполи голмайстор №1 на Висшата лига за миналия сезон няма нито един отбелязан гол. Нещо повече - той няма нито една асистенция в тези мачове.

До момента головете му са дошли срещу Цървена звезда (2), Уест Хям, Брайтън, Саутхямптън, Хъдърсфийлд и Кардиф, като срещу последните два изброени съперника той беше с важна роля за победите (победен гол срещу Хъдърсфийлд и гол и две асистенции срещу Кардиф). Срещу по-силните противници обаче Салах до момента е неузнаваем. Слабата му форма пък вдъхнови нови слухове за продажбата му в Реал или Барселона - ето каква е сумата, която Ливърпул иска за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички