В Сенегал мислят за исторически успех на Мондиал 2022


В Сенегал мислят за исторически успех на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1648 0

Селекционерът на Сенегал - Алиу Сисе, говори преди началото на Мондиал 2022, на който африканската нация отива с големи очаквания, сподели специалистът. Той смята, че възпитаниците му имат достатъчно опит, за да оставят следа на предстоящото Световно първенство, което стартира на 20-и ноември. 

Ден по-късно започва и участието на селекцията, която е в група "А" с отборите на Катар, Eквадор и Нидерландия. Именно и срещу "лалетата" ще стартират африканците, които спечелиха по-рано през годината Купата на африканските нации.

"Останахме фокусирани върху най-важните неща. С всяко състезание се приближаваме към постигането на нашата цел и последното ни даде всички основания да вярваме в това. Упоритата работа винаги се отплаща. Първата ни цел е да излезем от групата. След това ще отидем в елиминациите и имаме достатъчно опит, за да оставим своя отпечатък в това състезание", обясни Сисе в интервю за медията на ФИФА.

Дългогодишният специалист засегна темата и около спечеления ценен трофей на континентално ниво и дали той създава по-големи очаквания или напрежение върху отбора:

"Напрежението е нещо, с което трябва да се справяте като спортист от елитно ниво. Работихме неуморно, за да постигнем това, което имаме в момента. Отделихме необходимото време, за да напреднем", добави селекционерът.

Проследете със SportLive.bg всичко около Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички