Лео Меси: Световното сега започва за нас, не можем да се предадем


Лео Меси: Световното сега започва за нас, не можем да се предадем
Снимка: Getty Images

4807 0

Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси заяви, че Световното първенство тепърва започва за тима му след победата с 2:0 над Мексико снощи. "Гаучосите" избегнаха ранна елиминация и запазиха шансове за класиране в следващата фаза в Катар.

"За нас Световното първенство започна днес. Имаше много фактори за загубата от Саудитска Арабия, някои играчи дебютираха на такъв шампионат. Това не са извинения. Ние знаехме, че трябва да спечелим днес. Беше много труден мач. Трябваше да играем по начина, по който го направихме, защото Мексико се представя добре и има отличен треньор", заяви Меси, който реализира едно от попаденията.

"Успокоихме се малко повече през второто полувреме и стигнахме до гола, от който се нуждаехме. Играхме като Аржентина, постигнахме целта си и това е единственото, което има значение. Сега не можем да се предадем. Имаме още един финал и нямаме право на грешка. Срещу Полша феновете отново трябва да ни се доверят“, добави нападателят, който се разписва в шест поредни мача за националния си тим.

Аржентинецът вече е най-младият и най-старият футболист, който вкарва гол и асистира на Световно първенство. През 2006-а срещу Сърбия Меси е на 18 години и 357 дни, а снощи срещу Мексико – на 35 години и 155 дни. А ето какъв рекорд на Марадона изравни Меси и какъв на Батистута подгони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички