Официално: Сенегал обяви групата си за Катар, Садио Мане е вътре


Официално: Сенегал обяви групата си за Катар, Садио Мане е вътре
Снимка: Getty Images

1176 0

Една от големите мистерии на предишните списъци беше разгадана. Садио Мане влезе в списъка на 26-те, призовани от Сенегал за Световното първенство по футбол в Катар. Нападателят на Байерн Мюнхен, който се контузи в мача срещу Вердер Бремен, беше повикан от треньора Алиу Сисе, въпреки че не се знае дали ще може да играе първите мачове. Според френската преса голямата сенегалска звезда има контузия в коляното, която му попречи да попадне в състава. Въпреки това, предвид важността на играча, той най-накрая се съгласи и ще даде блясък на вече страховития африкански отбор.

Последните часове бяха драматични около футболиста на Байерн. Медицинските тестове предричаха най-лошото. След успешна година, в която Сенегал спечели Купата на Африка и влезе в Световното първенство, като победи Египет на Салах, присъствието на Мане в Катар изглеждаше откровено сложно с оглед на контузията му. Ето защо включването му беше отпразнувано със стил в страната, тъй като в момента няма друг идол като негов референтен нападател.

В допълнение към Мане, Сенегал има отбор от най-високо ниво със звезди на всички позиции като вратаря Едуард Менди (Челси), защитника Кулибали (Челси), полузащитника Гуейе (Евертън) или крилото Исмаила Сар (Уотфорд). Сенегалците ще бъдат изтеглени в група А заедно с Катар, Еквадор и Холандия. Изравнена група, в която се надяват да преминат фазата. С Мане, дори и да липсва игра, всичко ще бъде по-лесно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички