Официално! Португалия остана без треньор след провала на Световното в Катар


Официално! Португалия остана без треньор след провала на Световното в Катар
Снимка: Getty Images

1589 0

Край! Раздялата между Португалия и селекционера Фернандо Сантош се официализира. От Португалската футболна федерация съобщиха, че той е напуснал поста си. Така се потвърди новината на медиите в страната и Европа от по-рано през деня.

68-годишният специалист застана начело на Португалия през  2014 година. Той постигна едни от най-големите успехи в историята на националния отбор. През 2016 година той спечели европейското първенство, а през 2019 година взе трофея в първото издание на Лигата на нациите.

На световни първенства обаче „мореплавателите“ така и не успяха да постигнат нещо наистина значимо. През 2018 година в Русия те онпаднаха на осминафиналите след загуба с 1:2 от Уругвай, а само преди дни отстъпиха с 0:1 на Мароко на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар. Загубата от африканския тим беше приета тежко в страната, тъй като всеобщото мнение бе, че Португалия никога не е разполагала с по-талантлив отбор. В крайна сметка обаче „мореплавателите“ се провалиха в Катар

„След едно от най-добрите участия на националния отбор на световно първенство, Португалската футболна федерация и Фернандо Сантош стигнаха до извода, че сега е правилният момент да се разделят и да бъде започнат нов цикъл“, заявиха от федерацията.

За осем години като старши треньор Сантош изведе Португалия в 109 мача, като постигна рекордните в историята на тима 67 победи, както и 23 равенства и 19 загуби.

От Португалската футболна федерация съобщиха още, че започват процес по търсене на нов селекционер. Според медиите в страната основният фаворит е настоящият мениджър на италианския Рома Жозе Моуриньо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сестра на Роналдо призова за уволнението на Сантош, след като остави брат ѝ резерва

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички