Новата звезда на Португалия, "ударил" Роналдо в земята на световните първенства и изпуснал трансфер в ПСЖ


Новата звезда на Португалия, "ударил" Роналдо в земята на световните първенства и изпуснал трансфер в ПСЖ
Снимка: GettyImages

14759 0

Името на Гонсало Рамош за много футболни запалянковци може да не е говорило нищо доскоро, но след шести декември, то дълго ще е тема на разговор в социалните мрежи.

Португалският национал, който е играч на Бенфика, получи възможност да започне от първите секунди на осминафинала между Португалия и Швейцария от Световното първенство по футбол в Катар, след като замени в стартовия състав не кого да е, а легендата на световния футбол - Кристиано Роналдо

21-годишният играч побърза да се отблагодари на селекционера Фернандо Сантош за доверието и след само 17 минути успя да отбележи повече попадения от Роналдо по време на елиминационни фази на световни първенства. 

Това е първият мондиал на младока, но се възползва от липсата на голове от Роналдо в тази фаза на турнира за всички времена и откри в 17-тата минута на двубоя с Швейцария за първия си гол в мача. Той обаче формира хеттрик до края на срещата, а допълнително се отчете и с асистенция.

Всичко това се случва, докато Роналдо е изиграл над 530 минути в елиминационни срещи на мондиали и продължава да търси първото си попадение във фазата. Той отбеляза на "кръстоносците", след като се появи от резервната скамейка, но се оказа, че е бил в положение на засада.

След края на двубоя специалистът по трансфери - Фабрицио Романо, напомни, че Рамош бе сред трансферните цели на ПСЖ през изминалото лято, но до сделка с Бенфика за правата му така и не се стигна. Според италианеца, португалецът продължава да е следен от парижани, но цената му безспорно се покачи след представянето му срещу "кръстоносците".

 

Вижте част от рекордите, които постигна Рамош срещу Швейцария!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички