Зловещ голов трилър – Гана мечтае за елиминации след екшън с Южна Корея


Зловещ голов трилър – Гана мечтае за елиминации след екшън с Южна Корея
Снимка: Gulliver/GettyImages

8805 0

Селекцията на Гана записа изключително важна победа в борбата си за продължаване към елиминациите на Световното първенство в Катар. „Черните звезди“ изстрадаха сериозно победата над Южна Корея, сразявайки азиатския представител с 3:2.

Ганайците имаха комфортен аванс след два гола на Мохамед Салису и Джоната Кудус през първата част, но в рамките на три минути през второто полувреме на Ги-Сунг Чо южнокорейците изравниха резултата в Ал-Раян и шокираха всички.

И докато цялото настроение беше на страната на Южна Корея, то Кудус с втория си гол в срещата отново поведе африканския тим напред, за да донесе успеха на отбора, воден от Ото Адо.

Срещата в катарската страна беше изпълнена, освен с обрати, то и с много положения, като не може да се каже категорично, че Южна Корея трябваше да загуби тази среща, но прекалено многото пропуски на Хюн-мин Сон и компания пред вратата на Лоуранс Ати спомогнаха на Гана да вземе трите точки.

По този начин африканците вече заемат второто място в група Н с три точки, колкото има и Португалия, но европейският тим е с мач пасив срещу Уругвай, който ще се играе по-късно в понеделник. „Селесте“ също са с една точка и са трети, докато корейците заемат последното място също с един пункт.

В следващия рунд Гана ще играе с Уругвай, докато Южна Корея с Португалия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Азиатската селекция беше по-дейна от двете на терена на "Едюкейшън Сити" в Катар в първия четвърт час. Корейците изпълниха няколко ъглови удара, но без да затруднят вратаря на Гана. В 17-ата те имаха претенции за игра с ръка на Мохамед Салису в наказателното поле на ганайците, но при повторенията се видя, че той е действал чисто.

И напук на натиска на Южна Корея, то тимът на Ото Адо откри резултата в 24-ата минута. Тогава Гана стигна до статично положение при фал отляво. Топката беше центрирана пред погледа на Сьонг-Гю Ким, който не се намеси добре и настана суматоха в наказателното поле на корейците, за да може Салису отблизо да прати топката във вратата им - 1:0 за Гана.

Това даде импулс в играта на Гана, а корейците се прибраха дълбоко, явно разочаровани, като играчите на Адо започнаха да владеят повече топката и в 34-ата вкараха втори гол. Джордан Аю "хвърли" отличен извеждащ пас към Мохамед Кудус, който отблизо удвои актива - 2:0 за Гана.

В последната минута от добавеното време Ву-Йонг стреля опасно от свободен удар, но край вратата на Ати - аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първият шанс през втората част беше за Гана, след като Тарик Лампти с лекота финтира двама съперникови футболисти и шутира с левия крак, но доста неточно. В 53-ата Ги-Сунг Чо отигра центриране с глава, а Лоуранс Ати направи зрелищно спасяване.

Пет след това корейците намалиха пасива си, след като откраднаха топката вляво на Лампти. Топката беше открадната вляво и доставена за Ги-Сунг Чо, който изпревари Амарти и отблизо с глава реализира - 1:2.

Шеметните минути за корейците продължиха и в 61-ата минута те изравниха резултата. Хюн-мин Сон даде подаване към Джи-Сунг Ким, който центрира великолепно към Ги-Сунг Чо. Централният нападател на Южна Корея спомогна да надскочи Менса и Салису и отново с глава реализира за втори път за отбора, воден от Пауло Бенто.

И докато корейците бяха в настроение, то Гана отново излезе напред в резултата пак в 69-ата минута. Менса бе изведен вляво чудесно от Томас Партей и видя непокрития Иняки Уилямс в наказателното поле на Южна Корея. Нападателят не засече топката и се размина с нея, но зад него беше Мохамед Кудус, който с плътен удар пак прати "черните звезди" напред в резултата - 3:2 за Гана!

Корейците се активизираха и отново бяха в търсене на изравнителен гол, а четвърт час преди края удар на Хюн-мин Сон беше блокиран. Секунди след това ганайците изчистиха топката от голлинията, след като Джин-Су Ким шутира по диагонала, но Менса изрита напред.

Шест преди края Сон не успя да нанесе хубав удар по топката, ала тя отиде вляво към Джин-Су Ким, но и неговият шут отлетя над напречната греда. В добавените 10 минути на срещата Сунг Чо атакува от два метра с глава центрирана топка, но Ати излезе и с една игра я продължи назад, за да не може нападателят на корейците да играе с нея.

СЪСТАВИ

Южна Корея: 1. Сьонг-Гю Ким - 15. Моон-Хван Ким, 4. Мин-Джае Ким, 19. Йонг-Гвон Ким, 3. Джин-Су Ким - 5. Уо-Йонг Юнг, 6. Ин-Беом Хванг - 22. Чанг-Хоон Квон, 25. Ву-Йонг Йонг, 7. Хюн-Мин Сон (к) - 9. Ги-Сунг Чо

Гана: 1. Лоуранс Ати - 14. Гидеон Менса, 4. Мохамед Салису, 18. Даниел Амратей, 2. Тарик Лампти - 20. Мохамед Кудус, 21. Салис Абдул Самед, 5. Томас Партей - 9. Джордан Аю, 19. Иняки Уилямс, 10. Андре Аю

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата отбора изненадаха фаворитите в тази група, след като се представиха повече от достойно в първия кръг. Гана не успя да избегне поражението от Португалия (2:3), но бе изключително близо да го стори, и то след като изоставаше с два гола разлика.

Южна Корея пък не само че не загуби срещу Уругвай (0:0), но през първото полувреме имаше достатъчно шансове да отбележи и да търси нещо повече в двубоя. Все пак евентуална победа срещу Гана би отворила широко вратите към 1/8-финалите за азиатската страна. Към момента тя и "урусите" делят второто място с по 1 точка, докато Гана е последна с 0 (Португалия е лидер с 3 точки).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички