Ловрен се защити след фашистките атаки след Мондиал 2022


Ловрен се защити след фашистките атаки след Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

781 0

Централният защитник на Олимпик Лион – Деян Ловрен, се завърна повторно във френския клуб и говори фашисткия скандал, около който беше забъркан той след третото място на Хърватия на Мондиал 2022.

„Бях атакуван. Всички мислят негативната част на тази песен. Нямам нищо против фашистките действия. За мен тази музика е патриотична за моята държава, което означава, че обичам родината си“, каза бившият защитник на Ливърпул в интервю, което бе направено в Лион.

В социалните мрежи се завъртя видео след успеха над Бразилия на четвъртфиналите на Мондиал 2022, като Ловрен и Марсело Брозович от Интер Милано бяха в центъра на събитията.

Някои хора разбраха, че песента е „За родината – всичко“ и е химн на една от най-големите фашистки организации, които кооперират с нацистката армия по време на Втората световна война при окупацията на Югославия.

„Не ми хареса, че вторият ми престой в Лион почна така, тъй като уважавам всички. Първият човек, който ме поздрави след Световното, беше Новак Джокович, който е сърбин. Това е страна, където имам много приятели“, констатира Ловрен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички