Левандовски: Моята задача срещу Аржентина бе да съм първа защитна линия


Левандовски: Моята задача срещу Аржентина бе да съм първа защитна линия
Снимка: Getty Images

1468 0

Голямата звезда на Полша Роберт Левандовски напусна терена с широка усмивка на уста след загубата от Аржентина на Световното по футбол. Преди това нападателят на Барселона раздаде целувки на феновете по трибуните и се прегръщаше със съотборниците си, също в добро настроение.

"Можем да кажем, че това беше една щастлива загуба. Но не съм щастлив от начина, по който играхме. Разбира се, че не. От тази гледна точка няма как да сме щастливи от играта си", каза полякът след 0:2.

Въпреки поражението от двукратните световни шампиони, неговият тим се класира за 1/8-финалите в Катар. Това се случи след като в другия мач от групата Мексико победи само с гол разлика Саудитска Арабия - 2:1. Късният гол на Салем ал Давсари за 1:2 срещу 'ацтеките" гарантира на "Дружина полска" втората позиция в група С и среща с Франция на осминафинала.

Тимът на Левандовски беше тотално надигран в срещата, като през огромна част от времето се беше наредил в защита и се надяваше на минимална загуба и късмет в другия мач. В края на срещата статистиката показа 24 удара на Аржентина срещу 3 за поляците, и трите неточни.

"Не искахме да поемаме никакъв риск. И разбира се, целта беше да постигнем нашия желан резултат и да се класираме в следващия кръг. Така че го направихме", призна нападателят.

"Моята задача днес беше да бъда първата защитна линия. Когато играеш за националния отбор на Полша, си наясно как няма да имаш много възможности за гол. Трябва да работиш за отбора. За мене лично беше трудно да играя така здраво в защита, но накрая трябва да сме щастливи, защото продължаваме.

Да, Аржентина загуби в първата среща, но след това започнаха да играят все по-добре и по-добре. И продължавайки така, си остават фаворити за Световната титла", допълни опитният нападател. А ето какво каза след слабия мач треньорът на Полша. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички