Кристиано Роналдо по пътя към историята! Може ли португалецът да се превърне в "най-възрастния реализатор" на световно първенство


Кристиано Роналдо по пътя към историята! Може ли португалецът да се превърне в "най-възрастния реализатор" на световно първенство
Снимка: Getty Images

3155 0

Световната футболна легенда - Кристиано Роналдо, от месеци е приковал вниманието върху себе си с различни теми, но по време на Световното първенство 2022 той отново продължава да попада "под прожекторите" с действията си.

Ситуацията около португалеца

Футболистът се замеси в спорна ситуация около първото попадение при победата на Португалия над Уругвай с 2:0, когато останаха съмнения кой е реализаторът между него и бившия му съотборник в Манчестър Юнайтед - Бруно Фернандеш. Първоначално Роналдо бе сочен за голмайстор, но след няколко минути от ФИФА обявиха, че той не е играл с топката и попадението ще бъде на сметката на колегата му. 

Звездният нападател видимо не бе особено доволен от този развой на събитията, тъй като този Мондиал се очертава като вероятно последния в активната му кариера и той постоянно се опитва да участва във всичко най-интересно за "мореплавателите".

Битката за историческо постижение

Ако това е последното световно първенство пред португалеца, той трудно ще се превърне в "Най-възрастния голмайстор на световни финали". 37-годишният Роналдо отбеляза гол още в първия мач от груповата фаза на Мондиал 2022, но неговата разлика с настоящия рекордьор в това отношение е огромна. 

70-годишната камерунска легенда Роже Мила държи това постижение от 1994 г. насам, когато той и съотборниците му отпадат още в груповата фаза на надпреварата, но попадението му срещу Русия идва, когато е на 42 години и 39 дни. По този начин той чупи собствения си рекорд от 1990 г., когато вкарва цели 4 гола.  

Известният футболист два пъти бива определян за "Футболист на Африка", а за родината си записва 102 мача и 28 гола. Дълго време той бива и "Най-възрастният футболист", който е участвал на световно първенство, но през последното десетилетие това постижение падна. 

Вижте кой клуб бе спрегнат с Роналдо през днешния ден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички