Калиду Кулибали излезе със силно и прочувствено съобщение след успеха на Сенегал в групите


Калиду Кулибали излезе със силно и прочувствено съобщение след успеха на Сенегал в групите
Снимка: Getty Images

1899 0

Звездата на Сенегал и анлгийския гранд Челси - Калиду Кулибали, изпрати силно съобщение до целия свят след успеха в груповата фаза на "Лъвовете на Таранга" на Световното първенство по футбол в Катар.

"Две трети от света вероятно смятаха, че няма да преминем след контузията на Садио. Но ние сме семейство, добре смазана машина. Имаме мечта за повече от четвъртфиналите. Продължаваме да вярваме, искаме да разкажем историята на сенегалския футбол", каза Кулибали.

"Следващият мач ще бъде труден, всеки мач е труден. Но отборът, който играе срещу нас, ще се страхува. Те виждат, че имаме много талант - че можем да правим добри неща във всяка една фаза от играта", каза Кулибали след победата на Сенегал над Еквадор.

Сенегал се добра до елиминационната фаза, като бе задължен да победи Еквадор в последния сблъсък от група "A". Именно Кулибали се превърна в герой, отбелязвайки победното попадение, за да оформи крайното 2:1 за своята нация.

Мнозина експерти отписаха Сенегал, след като стана ясно, че Садио Мане няма да вземе участие на световните финали поради травмата, която получи. "Лъвовете на Таранга" обаче опровергаха тези очаквания и сега гледат към следващото си предизвикателство - Англия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Красив момент от Мондиала припомни защо футболът е повече от игра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички