Греъм Арнолд: Горд съм, но и разочарован - можехме да постигнем повече


Греъм Арнолд: Горд съм, но и разочарован - можехме да постигнем повече
Снимка: Getty Images

1832 0

Селекционерът на Австралия Греъм Арнолд е доволен от представянето на своите избраници на Световното първенство по футбол. "Кенгурата" достигнаха до осминафиналите на Мондиал 2022, отпадайки от Аржентина след загуба с 1:2.

"Изключително съм горд с момчетата заради всичко, което са дали на мен и страната. Беше дълъг, тежък път от четири години и половина. Разбира се, че съм малко разочарован, защото можехме да постигнем повече. Но съм сигурен, че страната се гордее с тези момчета.

Не всеки ден играеш срещу един най-добрите отбори в света и свършихме страхотна работа. Гордея се заради жертвите, които играчите направиха през тези години", заяви Арнолд, цитиран от АФП.

Треньорът говори за Лионел Меси и класата на Аржентина, като заяви, че феновете трябва да се гордеят, че имат този играч. Засегна и цялостното представяне на австралийците на световните първенства.

"Чухме много, че сме били най-слабият отбор на Австралия за всички времена. И достигнахме до осминафинал, както през 2006 година. Взехме шест точки в групата, което никога не се е случвало.

Лионел Меси? Той е невероятен и е един от най-великите за всички времена. Забележителен е. Имах привилегията да играя срещу Диего Марадона и да се изправя срещу Аржентина на Меси. Те са двама изключителни играчи, а Аржентина трябва да се гордее и да се радва, защото има двама играчи от този калибър.

Футболът е спорт, който обединява нашата нация. Феновете бяха много щастливи да присъстват на Световното първенство. Но трябва да е така всеки път и имаме нужда правителството да вложи пари, за да развием този спорт", каза още Арнолд. А ето какво постижение записа Лео Меси след мача с Австралия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички