Еквадор остана без треньор, въпреки силното Световно първенство в Катар


Еквадор остана без треньор, въпреки силното Световно първенство в Катар
Снимка: Getty Images

5919 0

Националният отбор на Еквадор показа на изминалото Световно първенство в Катар, че има обещаващо бъдеще със златно поколение, което започва да се показва на света. Въпреки неуспешното участие в турнира, където той пожъна редица страхотни изяви, но не успя да се класира за фазата на елиминациите, той остави страхотни усещания с великолепен потенциал. Един от великите "архитекти" на този отбор, което вълнува еквадорските фенове, е аржентинецът Густаво Алфаро. Той пое националния отбор през август 2020 г., за да започне да създава отбор, чиято основна цел беше да се класира за Мондиал 2022.

След безупречна последна серия в южноамериканските квалификации, Алфаро и неговите играчи получиха билета за Катар, като бяха третият най-добър южноамерикански отбор, само след Бразилия и последвалия шампион Аржентина. По този начин Алфаро ръководи много конкурентен отбор със страхотна проекция за Световната купа.

Сега, след доброто представяне на отбора на Еквадор в Катар, се предполагаше, че общият път на двете страни ще продължи заедно поне още няколко години. Тази предпоставка се срина поради разликите в планирането на бъдещето на отбора за Алфаро и Федерацията на страната и завърши с напускане на аржентинеца. 

След информацията, споделена от журналиста Сезар Луис Мерло, Густаво Алфаро няма да продължи да бъде треньор на Еквадор. Мерло публикува туит, в който посочи причините за прекъсването между аржентинеца и националния отбор: " Въпреки че му казаха, че искат да го подновят, той реши да не продължи, защото не видя добри условия за развитие в бъдещето, въпреки добре завършения цикъл наскоро.

От Еквадорската футболна федерация също излязоха с изявление, като потвърдиха раздялата с Алфаро, но отрекоха двете страни да са имали различни виждания: " Разговорите между федерацията и Густаво Алфаро продължиха няколко месеца. Взехме съвместно решение, че е време да прегледаме други опции и да преценим дали има по-подходящ човек за развитието на националния отбор. Алфаро и неговият екип споделят нашата визия за промяна. Резултатите от работата им са видими и можем само да адмирираме постигнатото от екипа."

А ето и какъв невероятен успех постигна на изминалия Мондиал звездата на Еквадор - Едер Валенсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички