Еден Азар определи отбора на Белгия за по-слаб от Мондиал 2018 г., но е оптимист


Еден Азар определи отбора на Белгия за по-слаб от Мондиал 2018 г., но е оптимист
Снимка: Getty Images

1181 0

Една от големите звезди на белгийския национален отбор - Еден Азар, говори в навечерието на 22-рото Световно първенство по футбол, което стартира днес и ще се проведе до 18-и декември. 

Футболистът направи съпоставка между селекцията на "червените дяволи" и клубния му Реал Мадрид, който въпреки проблемите си - успя да спечели за14-и път Шампионска лига през миналата година. Нападателят призна пред L’Équipe, че Белгия е с по-слаб отбор от този на Мондиал 2018 г. в Русия, но запазва оптимизма в себе си. 

"Не е тайна. По-слаби сме от 2018 г., но имаме по-добри млади играчи, отколкото в Русия. Всичко може да се случи. Качеството е налице. Често в големи мачове това качество може да направи разликата. Реал не беше единственият фаворит в Шампионската лига, но Карим отбеляза важните Де Бройне, който е в топ 3 в света.

Най-добрият вратар в света. Играл съм с него десет години и винаги съм казвал едно и също нещо за него. Имаме фантастични играчи, но колективно е малко по-сложно. Ако Ромелу играе, почти сме сигурни, че ще отбележим и имаме отличен медицински и технически персонал", сподели Азар пред френското издание. 

Белгия попадна в група "F" на Световното първенство и ще мери сили в първата фаза на турнира с Мароко, Канада и Хърватия. Те стартират на 23-и ноември срещу северноамериканците от 21 часа българско време.

Ето какво може да очаквате от групата на Белгия на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички