Достигна полуфинал на Световното първенство и сега е прехвърлен в Б отбора


Достигна полуфинал на Световното първенство и сега е прехвърлен в Б отбора
Снимка: Getty Images

16119 0

Селим Амала достигна до полуфиналите на Световното първенство по футбол в Катар с Мароко, но отново беше изваден от основния състав на Стандарт Лиеж и прехвърлен в "Б" отбора заради отказа да поднови договора, който изтича в края на сезона. Амала игра за африканския тим във всичките 7 срещи от Мондиал 2022.

" Решихме да изпратим Селим Амала и още трима играчи в Б отбора. Няма да направим нищо, за да увеличим пазарната стойност на играчите, които ще напуснат безплатно", увери изпълнителният директор на Стандарт - Пиер Лохт пред Het Laatste Niews.

" Няма да вършим мръсната работа вместо другите отбори. Най-лесно би било да ги оставим да играят, но това би било опасен знак. Признаването, че можете да продължите да играете и след това да си тръгнете безплатно, би било смъртта на клуба.

Треньорът на свой ред съжали за загубата на играч, който беше акцент в отбора през този първи полусезон, но който вече беше изваден от групата: " Много тъжно. Селим беше един от най-добрите ни играчи в мачовете, които игра преди Световното първенство, но трябва да имате предвид определени ценности и понякога да вземате трудни решения. Клубът определя курса“, подчерта той.

Вижте още: Ето кой треньор от Първа лига прогнозира феноменалното представяне за Мароко в Катар

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички