Цакат феновете в Катар с по 240 паунда на мач, за да го гледат по...телевизията


Цакат феновете в Катар с по 240 паунда на мач, за да го гледат по...телевизията
Снимка: Getty Images

1875 0

Привържениците, пътуващи до Катар, за да подкрепят своя отбор на Световното първенство по футбол, бяха предупредени, че няма да е лесно или евтино да гледат мачове в заведенията в Доха.

Световното първенство започва на 20 ноември, когато домакините Катар играят с Еквадор, а Англия и Уелс започват своите турнири ден по-късно съответно срещу Иран и САЩ. Организаторите очакват между 3000 и 4000 фенове на "Трите лъва" и 2400-3000 привърженици на "драконите" да направят пътуването до малката близкоизточна страна, за да последват техните представители. 

Тези фенове вече бяха предупредени, че цялото пътуване може да им струва повече от 5000 паунда, като пътуването и настаняването са оскъдни. Много поддръжници са решили да се базират в близкия Дубай поради липсата на достъпни хотели в Доха, но тези, които останат в столицата на Катар, трябва да очакват допълнителни трудности, както и особено големи щети по портфейлите си. 

Вестниците на Острова съобщават, че всеки бар и хотел в Доха планира да таксува входни такси, вариращи от 35 до 100 паунда само за гледане на мачове от Световната купа. Спортният бар Champions в хотел Marriott в Доха таксува 200 катарски риала, около 48 паунда, за гледане на групови мачове. Тази цена ви носи три ваучера за напитки по избор на Budweiser, Corona или домашно вино.

Тази цена ви позволява да останете на място само три часа. Ако искате да гледате друг мач – в някои дни има три мача един след друг – тогава трябва да отделите още 48 паунда. И ако вашият отбор стигне до последните етапи на Световната купа, това ще ви струва още повече - 750 риала (180 паунда) за вход и три напитки за фазите на елиминациите и 1000 риала (240 паунда) за полуфиналите и финала.

Катар е една от най-богатите страни в света на глава от населението, тъй като петролът и алкохолът винаги са скъпи поради така наречения "данък грях", въведен в строгото мюсюлманско общество. Таксите за изнудване може да се обяснят отчасти и със съобщенията, че хотели и барове в Доха са таксувани около 24 000 паунда за показване на мачове от телевизионния оператор beIN Sports.

Това едва ли ще успокои феновете, които вече са ударени по джоба от огромните сметки за хотели и цените на билетите за мачове. Поддръжниците, които имат достатъчно късмет да получат най-евтините билети за мача (1200 паунда), полети (800-1100 паунда) и настаняване (2552 паунда) за целия едномесечен турнир, се ангажират да платят около 5000 паунда.

А ето кой ще е новия носител на Световната купа след симулация на видео играта ФИФА 23.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички