Аут ли е Неймар от Световното в Катар? Треньорът на Бразилия даде категоричен отговор


Аут ли е Неймар от Световното в Катар? Треньорът на Бразилия даде категоричен отговор
Снимка: Getty Images

4077 0

Старши треньорът на Бразилия - Тите, изрази голяма увереност, че Неймар ще продължи да играе на Световното първенство в Катар, въпреки контузията в глезена, която получи при победата с 2:0 над Сърбия в четвъртък вечер!

Футболистът на ПСЖ бе фаулиран многократно от западните ни съседи в хода на срещата, но все пак успя да остане на терена до 79-ата минута, когато бе заменен от Антони. Впоследствие докторът на "селесао" Родриго Ласмар обясни, че Ней ще премине прегледи в следващите 24-48 часа.

Тите обаче е сигурен, че голямата му звезда ще бъде на линия за следващите битки в Катар: "Неймар усещаше болка, но реши да остане на игрището, за да помогне на отбора. Невероятно е как я превъзмогна - той прекара на терена 11 минути, след като окончателно получи контузията, докато в един момент просто вече не можеше да продължи и беше заменен", обясни селекционерът на пресконференцията си и допълни:

"Уверени сме, че Неймар ще продължи да играе. Можете да бъдете сигурни. Той остана на терена въпреки контузията и болката в глезена, защото знаеше, че отборът има нужда от него! При първия гол дори имаше важна роля в изграждането на атаката".

*Следващият мач за Бразилия е на 28 ноември (понеделник) от 18:00 ч. българско време - срещу Швейцария. Вижте пълното класиране по групи на Мондиал 2022 след изиграването на всички мачове от 1-ия кръг! (в линка)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички