Зинченко: Как се чувствам? Чувството е подобно на това, когато умре близък


Зинченко: Как се чувствам? Чувството е подобно на това, когато умре близък
Снимка: Getty Images

3270 0

Футболистът на Манчестър Сити Олександър Зинченко разказа как е разбрал за войната в своята родина Украйна и как преживява всичко това. Украинският национал изрази благодарност за подкрепата към Великобритания и останалата част от света, която осъжда руската инвазия, разрушенията и кръвопролитията.

"В полунощ британско време жена ми ме събуди, плачеше. Бях шокиран. Тя ми показа видео, снимки на случващото се в Украйна. Как се почувствах в този момент? Може би най-близкото чувство е, когато някой близък умре. Знаеш ли, имам чувството, че си толкова зле отвътре, но е по-лошо. Плача. Може да се случи, когато карам по пътя след тренировка или без значение къде. Мога просто да плача без причина. Всичко е в главата ми", заяви Зинченко в интервю пред Гари Линекер.

"Представете си мястото, където сте роден, където сте израснал. А сега там има само пуста земя. Ще бъда честен: ако не беше дъщеря ми, семейството ми, щях да бъда там. Просто съм роден такъв. Познавам хората от моята страна, техния манталитет и всички мислят еднакво. Много съм горд, че съм украинец и ще бъда украинец завинаги", продължи футболистът.

"Като погледнете хората, как се борят за правото си на живот... Те предпочитат да умрат за това право и ще умрат. Но няма да се откажат. Моята мисия е да покажа на останалия свят какво се случва в момента. Мога да Ви покажа милион снимки и видеа за това какво всъщност правят в момента. Мога да Ви покажа всеки град в моята страна, който са унищожили. Там хората гладуват. Хората просто оцеляват, спят на земята, в бункери, нямат нормален живот", заяви украинецът.

"В южната част на Украйна има няколко града, в които идват цивилни, руснаци, и организират фалшиви протести, сякаш ние искаме да сме с Русия", допълни той. Ето каква сериозна санкция поиска той спрямо Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички