Възрастта наистина няма значение, когато се забавляваш от сърце и имаш състезателен дух


Възрастта наистина няма значение, когато се забавляваш от сърце и имаш състезателен дух

1192 0

След като американката Хариет Томпсън стана най-възрастната жена в историята, пробягала маратон, друг нейн сънародник също спечели титлата за най-възрастен играч.

Морис Дадон от Торонто е на 84 години и съвсем наскоро взе участие в турнира на PokerStars в Насау, Бахамите, оказвайки се най-възрастният играч. За да участва във вълнуващия покер турнир, смятан за една от перлите в короната на световния покер, Морис печели участието си и билет до Бахамите на благотворителен турнир по покер. "Дори не знаех каква е наградата. Когато спечелих ми казаха, че е пътуване до Бахамите. Поеха и хотела и храната. После разни хора искаха да откупят пакета, но аз им казах, че това е било мечтата ми, а мечтите не се продават."За да играеш покер, не е достатъчно да знаеш правилата. Необходими са и един куп умения, особено когато става дума за турнир, в който участват най-добрите играчи в света. Концентрация, силна памет, бърз ум, логическо мислене са само част от тайната  на една успешна стратегия и игра. Професионалистите в спорта, сред които и българинът Огнян Димов са категорични, че освен хъс и интуиция, са нужни и години усилена подготовка, отдаденост и постоянство. Защото „покерът е мисловен спорт, а не хазарт, 90% от успеха се дължи на стратегия и умения, а късметът е не повече от 10%.“

Е, явно Морис Дадон притежава всичко това, тъй като успя да се задържи в челните места през целия 1-ви ден на турнира. И въпреки, че не го спечели, си тръгна с прилична сума, голяма доза адреналин и една сбъдната мечта. В реалността Дадон е брокер и бизнес консултант и играе покер с приятели за удоволствие от няколко десетилетия. Според него се е класирал за големия турнир, защото не се страхува да поема рискове когато играе. Освен това приятелите му постоянно му повтаряли, че има poker face – термин, който се използва за хората, които успяват да скрият емоциите си. И макар че той твърди, че не разбира какво точно означава това, явно наистина успява да остане неразгадаем за противниците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички