Новият покер милионер се готвил 6 години за успеха


Новият покер милионер се готвил 6 години за успеха
Снимка: bg.pokernews.com

3226 0

Огнян Димов, който спечели европейския покер тур "Тексас Хилдем" в Довил, се е подготвял 6 години за успеха, съобщава "Преса". Титлата във френския град му донесе 543 700 евро (1,06 млн.лева).

Според майка му Илияна синът й никога не е преследвал парите, а се е състезавал, воден от спортния хъс.От малък се е увличал по футбола и пишел прогнози за водещ наш букмейкър.

Започнал сериозно да се занимава с картите през 2009 г. Донесъл специализирана литература от САЩ, където бил на бригада. Обменял опит с първия ни шампион Димитър Данчев. Умело прилагал и знанията си по математика.

"Покерът е мисловен спорт, а не хазарт, 90% от успеха се дължи на стратегия и умения, а късметът е не повече от 10%.", коментира Илияна Димова. "Със сигурност животър му ще се промени. Няма цял живот да се занимава с покер", допълва майката, която е сигурна, че момчето й ще доведе докрай юридическото си образование.

Баща му е брокер, а майка му - адвокат. Възпитаникът на Природо-математическата гимназия във Велико Търново следва право в Софийския университет. В столицата са най-добрите му приятели още от гимназията. Те първи го посрещат на летището.

Горда с Огнян е и класната му Иванка Харитонова. Тя го определя като буден и активен младеж, който се стремял към победата на всички фронтове. Увличал се както от точките науки, така и от хуманитарните. Отличавал се с темперамент и боен дух. "Винаги имаше мнение, коетоднес сякаш не е толкова срещано сред младите", добавя Харитонова.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички