Вратарят, който нахрани кучетата с любовницата си


Вратарят, който нахрани кучетата с любовницата си
Снимка: Скрийншот

27940 0

Режимът в затвора Апак де Санта Лусиа в Бело Оризонте е ясен и не подлежи на обсъждане.

Всеки става в 6 ч сутрин, изкарва предиобеда в чистене на параклиса, а следобеда се обучава и работи като заварчик. Има право на три почивки за хранене и още две за молитва и време за книга, ако иска.

Затворникът от килия номер 18 в блок номер 3 не прави изключение. Разликата е, че Бруно Фернандеш дас Дореш де Соуса го познават всички.

Гледали са го по телевизията и по футболен екип, а и после - по време на най-шумния и популярен съдебен процес в Бразилия за последното десетилетие.

Да започнем обаче по реда на събитията. А стартът е преди 6 години.

Лятото на 2010-а не бе добро за лудата по футбола Бразилия. Тимът на Дунга бе невзрачен, отпадна рано на Мондиала, не вдъхнови никого - нито феновете, нито медиите.

Не че те нямаха достатъчно храна за заглавия в онези дни...

Юни 2010-а бе месецът, в който водещата новина бе изчезването на небезизвестната в страната Елиса Самудио, модел от филми за възрастни в първите години на кариерата си, а после и на модни списания - вече пооблечена и сама на фотосите.

Последният път, когато някой бе чул за нея, бе на 8 юни 2010-а, когато Елиса се бе обадила на майка си да и каже, че е поканена на следващия ден в хотел в Рио от вратаря на Фламенго Бруно де Соуса. Имали за разрешават с него въпроса за издръжката на четиримесечния син Бруниньо, когото вратарят все пак беше признал...

След това - ни вест, ни кост от Елиса.

На 24 юни полицията в щата Минас Герас получи анонимно обаждане, че Самудио е пребита до смърт и нарязана на парчета в една отдалечена къща край малкото градче Есмералда. Като по филми с доста извратен сценарист.

И естествено, разследването започна светкавично, а погледите се насочиха към звездата на Фламенго - Бруно.

"Ха-ха, разсмивате ме - отвърна той на репортерите, нахлули в тренировъчната база на тима. - Не знам нищо, какви са тези глупости!?".

10 дни по-късно Бруно не се смееше. Полицията откри в къщата дрехи на Елиса, както и неща от дамската и чанта - мокри кърпички, огледалце и т.н. Но не и тялото. Вратарят обаче бе прибран под обвинение за убийство и се разплака като дете при ареста.

Постепенно полицията стига до улики, че бившата порноактриса наистина е убита. Мъртва е, но няма тяло. Разследването обаче достига до още няколко лица, които имат много общо с това Елиса да не може да бъде открита дори, след като вече е мъртва.

Първият арестуван бе приятелят от детинство на Бруно - Макарао (макаронът, както е прякорът му). Той разплита цялата история, защото признава детайли от престъплението, за което вече никой не се съмнява, че е извършено.

Макарао и Джей, друг приятел от детските години на вратаря, качват в колата си Елиса на 10 юни с уговорката, че Бруно ги чака в хотела, за който тя е споменала на родителите си.

Но я карат във вилата на играча край Рио, където четири дни е измъчвана. Идеята е да се откаже от претенции за издръжка на детето и да спре да тормози бъдещия национал на Бразилия (да, във вестниците се пише, че той ще е в състава наесен).

Елиса е в несвяст, но не за дълго. Намесва се третият от бандата, наета от Бруно да извърши делото. Бившият полицай Маркос дос Сантос Бола, уволнен дисциплинарно 10 години по-рано заради съмнения, че е по-близък с престъпниците, отколкото със закона.

Той извършва физическото убийстно на Елиса, а след това нарязва тялото и. После го дава парче по парче на огромните ротвайлери, които гледа в своята къща край Есмералда.

Бруно не се колебае и издава всички поред - сочи за мозък на операцията Макарао. Той обаче се изправя и отвръща - вратарят е измислил всичко.

Фламенго оттегля подкрепата си, анулира договора на титулярния си страж и го оставя да се оправя със собствен адвокат. Страната е ужасена.

Съдът дава 22 години затвор на Бруно и бандата му. Вратарят съкрушен крещи, че ще обжалва, че е невинен и т.н. Но не му помага излязлата от Макарао информация, че година преди убийството двамата са отвлекли за 2 дни Елиса и са опитали да я принудят да направи аборт и да махне детето.

Днес Бруно е в затвора Апак де Санта Лусиа в Бело Оризонте и чака резултати от шесто обжалване на присъдата. Оказа се, че невъзможността да бъде намерено каквото и да е от останките на Елиса може да намали годините в затвора, а адвокатите на вратаря искат дори анулиране на присъдата.

Същевременно Бруно е набрал самочувствие и говори за завръщане във футбола - само на 32 години е... И започнал да тренира в затвора, за да си върне формата. Отслабнал е 16 килограма, но невъзмутимо обяви, че е готов отново да пази.

Наглите му изказвания направо влудиха Бразилия, а не е ясно кой клуб ще си позволи да подпише с него дори, ако случайно излезе наистина през 2018-а, както се говори.

Бащата на убитата Луис Карлош Самудио реагира на новината, че вратарят може да се окаже на свобода след 2 години и отсече пред в. "О`Глобо": "Ако това се случи, няма да го оставя да се разхожда по улиците и един ден."

Какво ли иска да каже този човек, понесъл жесток удар от живота и не успяващ да прежали дъщеря си вече 6 години?

С две думи - не очаквайте да видите Бруно на вратата на Бразилия... Трудна работа.

А се говореше, че дебютът му е въпрос на няколко седмици.

Източник: Sportinglife

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички