Виталий Кличко влиза в армията - ще воюва с Путин и Русия


Виталий Кличко влиза в армията - ще воюва с Путин и Русия
Снимка: Getty Images

7128 0

Бившият боксов световен шампион в тежка категория Виталий Кличко обяви, че влиза в армията. Кличко, който е кмет на Киев, твърди, че Украйна е във война с Русия. Според различни медии, бившият боксьор е обидил Владимир Путин, наричайки го "гангрена".

Виталий Кличко, който има 45 победи и само 2 загуби в знаковата си боксова кариера, минава военно обучение. "Много от нас служиха в армията и тези умения трябваше да бъдат възстановени. Мисля, че такова обучение е от съществено значение за висшите и средните служители на страна, която е във война от почти осем години", каза Кличко пред The Telegraph.

Москва е обвинявана, че събира войски и ресурси за потенциално намерение да нахлуе в Украйна - нещо, което от Кремъл категорично отричат. Кличко смята, че всеки украинец трябва да си възстанови уменията да служи на армията.

"Връзките ми са много полезни и ми дават голямо предимство, защото Украйна не може да преодолее тежките предизвикателства, пред които е изправена без приятели и надеждни партньори. Украйна избра европейския път и иска да се утвърди като законен член на европейското семейство – исторически, географски и психически", коментира Кличко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички