ВИДЕО: Руски футболисти пребиха държавен служител и повече няма да играят за националния


ВИДЕО: Руски футболисти пребиха държавен служител и повече няма да играят за националния
Снимка: Getty Images/Gulliver

2862 0

Двама руски футболисти са забъркаха в огромен скандал в страната си заради побой. Руският национал Александър Кокорин и полузащитникът на Краснодар Павел Мамаев са обвинени в побой над високопоставен чиновник в кафене в Москва.

Двамата футболисти нападат Денис Пак, който заема отговорен пост в Министерството на промишлеността и търговията. Кокорин взима стол, приближава се до посетителя на заведението и започва да го бие. Полицията вече е започнала разследване.

Според служителите на кафенето Кокорин и Мамаев са се държали неадекватно и най-вероятно са били под въздействието на алкохол или наркотици. Те обиждали пострадалия и на расова основа, тъй като Денис Пак е с азиатски черти. Впоследствие се оказало, че при боя е пострадал още един руски държавен чиновник – генералният директор на Централния научно-изследователски институт по автомобилни и автомоторни проучвания Сергей Гайсин.

Министърът на спорта Павел Колобков вече обяви, че двамата  повече няма да играят в националния отбор. "Инцидентът все още не е разрешен. Пострадалите са се обърнали към полицията, има видеозаписи, но в случая не може да има смекчаващи обстоятелства. Ако наистина участват професионални футболисти, това е недопустимо - това е неспортсменско поведение, което хвърля сянка върху целия руски футбол", каза Колобков.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички