В Индонезия: Отстраняват 9 полицаи заради смъртоносното блъскане на футболен мач


В Индонезия: Отстраняват 9 полицаи заради смъртоносното блъскане на футболен мач
Снимка: Getty Images

1688 0

Индонезийската полиция настоя, че "ще приложи законите срещу виновните", след като отстрани девет полицаи във връзка с блъсканицата, станала на футболен стадион в град Маланг, която уби най-малко 125 души.

" Ще се уверим, че законите се спазват срещу всеки, който бъде признат за виновен“, каза шефът на полицията на провинция Източна Ява - Нико Афинта на пресконференция, където се случи трагичният инцидент в събота.

Към момента е известно, че началникът на полицията в Маланг Ферли Хидаят и девет други служители са били отстранени от длъжност , докато текат разследванията и че 28 служители са разпитани поради инцидентите след мача в събота.

Трагедията се случи, след като хиляди фенове на клуба Арема, местният отбор, нахлуха на терена на стадион Канджурухан в Маланг след загуба с 2-3 от Персебая Сурабая и се сблъскаха с властите. Служителите по сигурността отговориха, като заредиха палки и изстреляха сълзотворен газ в опит да спрат атаките, изпращайки паникьосаните фенове да бягат масово към изходите на стадиона.

Най-малко 125 души са загинали, 33 от които деца на възраст между 4 и 17 години, а повече от 320 са ранени, според официалните данни. Повечето от жертвите са починали поради задушаване, травма или утъпкване, според болнични източници и свидетели.

Индонезийското правителство обеща да изясни причините за събитието, описано като най-лошата трагедия в индонезийския футбол и един от най-лошите епизоди в този спорт, регистрирани някога в света.

Министърът на вътрешните работи в Индонезиа обяви сформирането на независима комисия, която да разследва както актовете на насилие, извършени от фенове, така и действията на агенти по сигурността.

Вижте още: Много интересни истории свързани със спорта може да намерите в специалната секция "Таймаут" в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички