Удареното от мълния дете в Русе е в стабилно състояние и е контактно


Удареното от мълния дете в Русе е в стабилно състояние и е контактно
Снимка: БГНЕС

1369 0

Състоянието на 11-годишното дете, пострадало от мълния, засега е стабилно. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Медика" в Русе, където то е настанено. Вчера момчето бе изведено от медикаментозния сън и екстубирано.

"Постепенно стана контактно и адекватно. Борбата за живота му продължава, следи се от специалисти - реаниматори, кардиолози, невролози, педиатри и други. Назначават се допълнителни изследвания и терапии с цел нормализиране на функцията на вътрешните органи и овладяване на последствията върху организма", обясниха от УМБАЛ "Медика" пред БНР.

Инцидентът на игрището в спортната база на Дунав (Русе) се случи преди 2 дни. Тогава мълния порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб. Едното момче почина по-късно в болница - въпреки усилията на лекарите да го спасят, а другото бе в тежко състояние.

По случая бе организирана и съвместна проверка между Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) и Община Русе в спортния комплекс "Дунав". Целта е да се установи състоянието на мълниезащитната система на базата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички