Добри новини за ударения от мълния млад футболист, но животът му остава в опасност


Добри новини за ударения от мълния млад футболист, но животът му остава в опасност
Снимка: Ron Rev Fenomeno / Pixabay

1070 0

Лекарите от Университетската болница "Медика" в Русе продължават да се борят за живота на пострадалото от мълния момче. Това съобщиха днес от пресцентъра на лечебното заведение. Детето е било изведено преди обяд от медикаментозния сън, като дишането му е възстановено. То е екстубирано и оставено под наблюдение.

"С течение на времето момчето започва да става контактно и адекватно", обясниха от лечебното заведение, цитирани от "БТА". Със съдействието на Министерството на здравеопазването е извършен консулт по телефона с д-р Христо Пседерски от детска реанимация в болница "Пирогов" в София. Според експерта поведението на лекуващите екипи е правилно и не се налага към момента детето да бъде транспортирано в друго лечебно заведение.

"Все още борбата за живота на детето продължава, тъй като медиците се борят с усложнения от увредите от мълнията. Продължава се лечението, изследванията и консултите със специалисти", обясниха от пресцентъра на болницата.

Както е известно, мълния падна вчера на изкуствено игрище на спортната база и порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб Дунав. Едното момче почина по-късно в болница - въпреки усилията на лекарите да го спасят, а другото е в тежко състояние.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички