Тайната на сияйната и здрава кожа: колаген, хиалуронова киселина и Q10


Тайната на сияйната и здрава кожа: колаген, хиалуронова киселина и Q10
Снимка: https://dr-d.eu/

199 0

В стремежа към сияйна, млада кожа комбинацията от усърдни рутинни грижи за кожата и правилните добавки може да направи значителна разлика. Сред безбройните налични опции три се открояват като страхотни съюзници в преследването на здрава кожа: колаген, хиалуронова киселина и коензим Q10 (CoQ10). Нека да разберем защо комбинацията от тези съединения са считани за най-добрата хранителна добавка за здрава кожа.

Колаген: основата на структурата на кожата

Колагенът често е почитан като градивен елемент на кожата поради решаващата му роля за поддържане на нейната структура, еластичност и стегнатост. Като най-изобилният протеин в тялото, колагенът образува скеле, което поддържа кожните клетки и осигурява устойчивост срещу бръчки и отпускане. С напредване на възрастта обаче производството на колаген естествено намалява, което води до видими признаци на стареене като фини линии и загуба на еластичност на кожата.

Добавка с колаген може да помогне за попълване на намаляващите запаси в тялото, поддържайки здравето на кожата отвътре. Проучванията показват, че добавянето на колаген може да подобри еластичността на кожата, хидратацията и цялостния външен вид, като спомага за намаляване на появата на бръчки и насърчава по-младежки тен.

Хиалуронова киселина: Магнитът за влага на природата

Хиалуроновата киселина е естествено срещащо се вещество в кожата, ставите и съединителните тъкани, известно с изключителната си способност да задържа влагата. В кожата хиалуроновата киселина действа като овлажнител, привличайки водни молекули, за да поддържа кожата хидратирана, плътна и еластична. Той също така играе решаваща роля при заздравяването на рани и възстановяването на тъканите, като допринася за регенерацията и устойчивостта на кожата.

С напредване на възрастта производството на хиалуронова киселина в тялото намалява, което води до сухота и появата на фини линии. Добавка с хиалуронова киселина може да помогне за възстановяване на нивата на влага в кожата, като подобри нейната хидратация, гладкост и цялостно излъчване. Като възстановяват баланса на влагата, добавките с хиалуронова киселина допринасят за ревитализиран тен и по-младежки вид.

За качествени Anti-aging продукти се доверете на добавките на Д-р Денкова.

Коензим Q10 (CoQ10): Защитникът срещу оксидативния стрес

Коензим Q10, или CoQ10, е мощен антиоксидант, естествено произведен от тялото, важен за производството на енергия и клетъчната функция. В допълнение към жизненоважната си роля в метаболизма, CoQ10 служи като страхотен защитник срещу оксидативния стрес, основен виновник за преждевременното стареене и увреждане на кожата. Външни фактори като ултравиолетова радиация, замърсяване и токсини от околната среда могат да генерират свободни радикали, нестабилни молекули, които унищожават клетките на кожата, което води до бръчки, възрастови петна и загуба на еластичност.

Добавянето на CoQ10 може да засили защитните сили на кожата срещу оксидативен стрес, като помага за неутрализирането на свободните радикали и предотвратява клетъчното увреждане. Освен това CoQ10 подпомага производството на колаген и процесите на възстановяване на кожата, насърчавайки по-гладка и по-устойчива кожа. Изследванията показват, че добавката на CoQ10 може да помогне за намаляване на появата на бръчки, подобряване на текстурата на кожата и подобряване на цялостното здраве на кожата, което го прави ценно допълнение към всеки режим на грижа за кожата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички